Водитељка и продуценткиња Сабрина Сидро доживела је непријатну сцену током одмора на острву Брач, које се налази десетак километара јужно од Сплита и Омиша у Хрватској. Сабрина је на ТикТоку објавила снимак који приказује непознату жену из Хрватске која, уз жестоко вређање, жели да забрани купање једној Босанки.

- Нећеш се купати у мом мору Босанко је**на! Ти ћеш мени Босанац звати полицију... - чује се само у једном делу снимка.

Сабрина је поновила речи које је непозната жена изговорила, а потом прокоментарисала ситуацију која је изазвала лавину коментара на друштвеним мрежама и расправу међу Балканцима.

 

@sabinasidro Pa kaze: vi Bosanci ste stoke i ništa drugo! Jedan lijep j sunčan dan na Braču. Kako je Laka jednom rekao: postoji samo življe, poput bosanskog, hrvatskog i srbskog življa. Ovo danas je bilo hrvatsko življe, a napadnuta je jedna divna gospodja koja kao Bosanka živi več godinama na Braču… #wirsindbalkaner #sabinasidro #kroatien #bosnien #balkanautorin ♬ Originalton - Sabina

 

- Још увек сам под шоком. Нисам успела да је снимим од почетка, пошто сам управо ја била исто у њеном мору кад је почела да се дере. На крају овог дана, постављам себи питање, али и вама, као ћерка једне Хрватице... Који је то проблем са Босанцима овде у Хрватској? Да не заборавимо, та дивљакуша је, док се драла и док ју је цео Брач слушао, непрекидно држала своје мало дете. Идем да се купам у њеном мору - рекла је у првом снимку Сабрина.

Потом је објавила други снимак и поново се огласила поводом целе ситуације.

- Извињавам се првенствено што јуче нисам објаснила у чему је ствар. Јесте, ја сам њу снимила како се дере. Пошто сам после тог инцидента, пришла тој жени која је била нападнута од стране те дивљакуше и питала је у чему је ствар, нећу да идем дубоко. Углавном, имају неку заједничку причу, не у смислу да се добро знају. Ова жена која је нападнута, ради у Социјалном, нешто је у вези с отимањем детета ове што се драла, али то уопште није важно - рекла је Сабрина и додала:

 

 

- Важно је да од свих тих коментара на видео, могу да кажем да је 90 одсто дивних, поготово од стране људи који кажу: "Мене уопште не интересује да ли је неко Босанац или Србин, он је увек добродошао као што сам ја у његовој држави". И зато, опет смо доказали да функционишемо супер заједно без обзира на те случајеве који би требало да се лече. Драги Босанци и Херцеговци и Срби, дођите у Хрватску на летовање. Ја овде дефинитивно имам најбоље време и сваки дан упознајем предивне људе. Осећам се као код куће. У томе је ствар, море, сунце, небо. То не припада никоме, него свакоме - рекла је Сабрина.

Сабрина је потом објавила и трећи снимак на ову тему, у ком је навела да је непријатну ситуацију снимила због полиције и медија, како би се покренула дискусија о томе "на који начин такво понашање може да се укине". Још једном је истакла да није она та која је нападнута и замолила људе да читају текст испод снимака које објављује, како се не би шириле дезинформације.

 

@sabinasidro Ne zaboravite, dragi ljudi, Na obzir svih granica na karti i u glavi, Balkan nosi identicnu DNA, pa ako smo pametni, družit čemo se! ##sabinasidro #kroatien #bosnien #serbien #balkan ♬ Originalton - Sabina

 

- Ништа не правда такво лудовање и такво понижавање једног целог народа. Те бих вас замолила да и ви престанете да вређате један цели народ. Ми причамо о посебним случајевима који треба да се лече. Колико год граница ставили, не заборавите драги људи да ми овде на Балкану носимо исти ДНК. Ако смо мало паметни, подржаваћемо једни друге, поштоваћемо дивне различите традиције и путоваћемо и у једну и у другу земљу. Мислим да сви можемо да кажемо да смо у својој кући, иако пређемо границу - закључила је.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: