У аутомобилу једне породице из САД изненада је избио пожар – узрок је била дечија књига која прави звуке када се притисну одређени тастери.

Након овог инцидента, ватрогасци сада јавно упозоравају на играчке са малим, равним батеријама. Оне могу постати смртоносна опасност под утицајем топлоте, пише немачки Билд.

Према информацијама "George Hildebran Fire & Rescue Department" из Јужне Каролине, спасиоци су прошлог викенда изашли на интервенцију због пожара у аутомобилу.

Мајка Дестини Вилијамс тек што је са ћерком Мисти стигла из цркве и изашла из минивана када је из возила изненада почео да се шири дим. Само неколико секунди касније, седиште на задњем седишту већ је било у пламену.

Прибрани комшија је успео да спречи још већу штету користећи црево за воду пре него што је ватрогасна екипа стигла. Портпарол је изјавио:

- Утврђено је да је батерија из дечије књиге, која је остављена у аутомобилу испод седишта, узроковала пожар.

Фотографије несреће власти су касније објавиле на Фејсбуку, а пост је тренутно дељен и коментарисан хиљадама пута. Разлог је што многе дечије играчке садрже мале батерије унутар њих.

Истражитељи претпостављају да је батерија у дечијој књизи једноставно прегрејана због високих температура.

Неке од тих батерија садрже литијум, запаљив метал. Издавач књиге "JJ’s Potty Time" био је приморан да изда јавно саопштење. У саопштењу је наведено да нису користили литијум, већ алкалне батерије.

- Осећамо олакшање што нико није повређен и блиско сарађујемо са локалним властима и стручњацима како бисмо утврдили узрок овог инцидента - наводи се у саопштењу.

Мајка Дестини Вилијамс је изјавила локалном ТВ-каналу "WSOC":

- Једноставно сам веома шокирана што је нешто овако могло да се догоди, али сам такође захвална што Мисти није била унутра.

(Курир/Билд)

БОНУС ВИДЕО: