Глумица и сликарка Катарина Жутић заменила је живот у граду сеоском идилом, а све послове око куће ради сама, чак и музе козе. Њена непосредност и отвореност да говори о тешком раду на селу одушевила је многе.

Живот на селу

Ћерка Светлане Цеце Бојковић и покојног Милоша Жутића наследила је од баке и деке кућу и раскошно сеоско имање, где проводи највише времена.

- Природа ми пружа мир, снагу, даје ми енергију и инспирацију, а заиста не узима ништа заузврат. С друге стране, близу сам града и шта год да треба, могу да стигнем брзо и завршим све послове зачас, па идем назад у свој мир и зеленило - рекла је глумица за Стил.

Мотика у шаке

Сама орезује и кречи воће, сама сади поврће, а интересантно је да јој се баш тамо у природи родила љубав према сликарству.

- Волим да радим по башти, косим, садим, заливам, па чак и окопавам. То некако третирам као вежбу за затезање мишића. Раније сам садила поврће, али то је било доста напорно, поготово кромпир! Прво закажем киропрактичара, па онда "загрћем" кромпир или га вадим из земље - објаснила је и додала:

- Мотика је чудо! Кад је оштра, чини ти се "види како лако иде, чек, још мало ћу", али после не могу да се покренем. Моја комшиница је имала козе, па сам их музла једно време и заузврат добијала млеко да правим сир. То сам баш волела! Козе су дивна створења, али она више нема козе... - рекла је Каја Жутић за "Стил".

Жутићева је од лета 2013. године почела да се бави и музиком. Како главни разлог бављења музиком наводи скретање пажње на еколошке проблеме.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: