Рада Ђуричин пре две године завршила је у болници на одељењу интензивне неге Специјалне болнице за цереброваскуларне болести "Свети Сава".

Неуролози су се тада борили за њен живот, дијагностикован јој је акутни мождани удар, а по изласку из болнице открила је како се осећа.

- Не примећујем, осећам се мање више као што сам се осећала и кад сам имала и 79 година или 69 година - рекла је Рада тада.

Фото: Н. Фифић

 

 

Завршила два факултета 

Рада Ђуричин завршила је два факултета, књижевност и глумачку академију. На ФДУ је дипломирала у класи са Николом Симићем, Ружицом Сокић и Велимиром Батом Живојиновићем. Добитница је награде за животно дело Златни ћуран. Током дугогодишње каријере глумила је у бројним филмовима и серијама, међу којима су и "Село гори, а баба се чешља", "Тајне винове лозе", "Мирис кише на Балкану", "Војна академија" и многе друге.

Последњих година је највише сарађивала и дружила се са глумицом Вјером Мујовић, а један од њихових пројеката је и комад „Мала црна хаљина“ инспирисана животом славне креаторке Коко Шанел.

Фото: В. Данилов

 

 

Била је у подели за представу „Иранска конференција“ у режији Иване Вујић у Народном позоришту у Београду , чија је премијера била у марту 2022. године, али због болести није била у ситуацији да се нађе на сцени.

Живот је поделила са Драгославом Поповићем (1926- 2013), професором нуклеарне физике на Електротехничком факултету у Београду, који је био вођа стручњака који су конструисали нулти реактор у Институту за нуклеарне науке „Винча“ када се 1958. догодио акцидент при којем бивају изложени смртноносној дози зрачења и одлазе на лечење у Клинику „Кири“ у Паризу. О овом историјском догађају Драган Бјелогрлић је снимио филм „Чувари формуле“ по роману др Горана Милашиновића.

БОНУС ВИДЕО: