Осим што је оштра у дебатовању, лепог изгледа и спремна да дође на ту функцију, њена љубавна прича поприлично је занимљива.

Камала Харис, најмоћнија жена Америке, у браку је са Дагом Емхофом, а њена прошлост интригира многе откад је постала важно име у светској политици.

Када се помене Камалина љубавна прошлост, највише помпе изазива једно име – Вили Браун. Са њим је Камала била деведесетих.

Браун је био политичар, градоначелник Сан Франциска, а са Камалом се упознао средином деведесетих када је она била помоћница тужиоца.

Имала је 29 година, а Вили 60 - што значи да је био од ње старији чак 31 годину.

Та разлика је и тада је била горућа тема, а посебно сада када Камалу многи виде као председницу САД.

Вили Браун је у то време живео одвојено од супруге, с којом се растао још 1982. У међувремену је имао још неколико веза осим Камале, а 2020. је потврдио да су били заједно.

- Да, забављали смо се. Било је то пре више од 20 година. И тачно је да сам утицао на њену каријеру јер сам је поставио у две државне комисије док сам био председник скупштине. И свакако сам помогао у њеној првој трци за окружног тужиоца у Сан Франциску. Такође сам помогао у каријери и Ненси Пелоси и другим политичарима - казао је он за медије.

И Камала је имала шта да каже о њиховој вези. Када се 2003. кандидовала за окружног тужиоца, изјавила је да је тај однос за њу био терет и препрека ка успеху, као омча око врата.

- Не желим да се моја кампања сведе на критиковање Вилија Брауна да би деловало да не зависим од њега јер ја заиста не зависим од њега. Његова каријера је готова, а ја ћу бити и те како жива и успешна наредних 40 година. Ништа му не дугујем.

Фото: ЕПА

 

Године 2001. Камала Харис је кратко излазила са Монтелом Вилијамсом, који је познат по свом ток шоу програму. Када је током Бајденове кампање 2020. почело да се говори и о њима двома, Монтел је објавио твит у ком подржава Камалу.

- Камала и ја смо накратко изазили пре 20 година кад смо обоје били сингл. И шта? Јако је поштујем и питам се да ли би исте приче о њеним бившим момцима уопште биле тема да је она мушки кандидат - рекао је Вилијамс.

Камала и њен садашњи супруг Даг упознали су се 2013, и то на састанку на слепо. Тада је она била државна тужитељка.

У почетку су ишли полако због његове деце из првог брака, а сада су увелико права породица. Дагова деца Камалу не доживљавају као маћеху већ као другу мајку, па је зову Мамала.

Емхоф је Камалу запросио у свом стану 27. марта 2014, после годину дана забављања – док су разговарали о томе шта ће за клопу. Тада су обоје имали 50 година.

Венчали су се у Санта Барбари 22, августа 2014.

Камалу су и због њега многи критиковали јер је за мужа одабрала – белца. Масовно нису могли да верују да је начинила такав избор.

Даг је по струци адвокат који је радио до 2020, а онда је центар његовог света постала Камалина каријера. Од тада се он труди да буде сасвим уз њу, да је заштити и подржи, свестан њене улоге у овом свету, пише "Задовољна".

Када је Камала 2020. постала потпредсеница САД, он је напустио своју адвокатску канцеларију да би се потпуно фокусирао на нову позицију у којој су се нашли обоје.

- Она је увек била ту за нашу децу и знам да ће увек бити ту и за вашу - казао је Даг у једној емисији.

Претходно је 16 година био у браку с Керстин Емхоф с којом има двоје деце.

Керстин је здушно бранила Камалу када су је критиковали јер нема своју децу.

- Више од 10 година, откако су моја деца били тинејџери, Камала им је поред мене и Дага била родитељ. Она воли, брине, штити и увек је присутна. Волим нашу измешану породицу и захвална сам што је она у њој - казала је Керстин.

Данас Камала и Даг Емхоф свој дан почињу и завршавају заједно. Пошто је њен посао такав да је ангажована у сваком тренутку, гледају да некако одвоје то време само за себе.

У тим тренуцима ми смо само муж и жена, а не политичке фигуре. То је наше време када смо пар. Причамо о породици, деци и врло мало о послу“, казао је Даг.

Осим Емхофа, Брауна и Вилијамса, остале љубави Камале Харис за јавност су непозаниница.

БОНУС ВИДЕО: