Osim što je oštra u debatovanju, lepog izgleda i spremna da dođe na tu funkciju, njena ljubavna priča poprilično je zanimljiva.

Kamala Haris, najmoćnija žena Amerike, u braku je sa Dagom Emhofom, a njena prošlost intrigira mnoge otkad je postala važno ime u svetskoj politici.

Kada se pomene Kamalina ljubavna prošlost, najviše pompe izaziva jedno ime – Vili Braun. Sa njim je Kamala bila devedesetih.

Braun je bio političar, gradonačelnik San Franciska, a sa Kamalom se upoznao sredinom devedesetih kada je ona bila pomoćnica tužioca.

Imala je 29 godina, a Vili 60 - što znači da je bio od nje stariji čak 31 godinu.

Ta razlika je i tada je bila goruća tema, a posebno sada kada Kamalu mnogi vide kao predsednicu SAD.

Vili Braun je u to vreme živeo odvojeno od supruge, s kojom se rastao još 1982. U međuvremenu je imao još nekoliko veza osim Kamale, a 2020. je potvrdio da su bili zajedno.

- Da, zabavljali smo se. Bilo je to pre više od 20 godina. I tačno je da sam uticao na njenu karijeru jer sam je postavio u dve državne komisije dok sam bio predsednik skupštine. I svakako sam pomogao u njenoj prvoj trci za okružnog tužioca u San Francisku. Takođe sam pomogao u karijeri i Nensi Pelosi i drugim političarima - kazao je on za medije.

I Kamala je imala šta da kaže o njihovoj vezi. Kada se 2003. kandidovala za okružnog tužioca, izjavila je da je taj odnos za nju bio teret i prepreka ka uspehu, kao omča oko vrata.

- Ne želim da se moja kampanja svede na kritikovanje Vilija Brauna da bi delovalo da ne zavisim od njega jer ja zaista ne zavisim od njega. NJegova karijera je gotova, a ja ću biti i te kako živa i uspešna narednih 40 godina. Ništa mu ne dugujem.

Foto: EPA

 

Godine 2001. Kamala Haris je kratko izlazila sa Montelom Vilijamsom, koji je poznat po svom tok šou programu. Kada je tokom Bajdenove kampanje 2020. počelo da se govori i o njima dvoma, Montel je objavio tvit u kom podržava Kamalu.

- Kamala i ja smo nakratko izazili pre 20 godina kad smo oboje bili singl. I šta? Jako je poštujem i pitam se da li bi iste priče o njenim bivšim momcima uopšte bile tema da je ona muški kandidat - rekao je Vilijams.

Kamala i njen sadašnji suprug Dag upoznali su se 2013, i to na sastanku na slepo. Tada je ona bila državna tužiteljka.

U početku su išli polako zbog njegove dece iz prvog braka, a sada su uveliko prava porodica. Dagova deca Kamalu ne doživljavaju kao maćehu već kao drugu majku, pa je zovu Mamala.

Emhof je Kamalu zaprosio u svom stanu 27. marta 2014, posle godinu dana zabavljanja – dok su razgovarali o tome šta će za klopu. Tada su oboje imali 50 godina.

Venčali su se u Santa Barbari 22, avgusta 2014.

Kamalu su i zbog njega mnogi kritikovali jer je za muža odabrala – belca. Masovno nisu mogli da veruju da je načinila takav izbor.

Dag je po struci advokat koji je radio do 2020, a onda je centar njegovog sveta postala Kamalina karijera. Od tada se on trudi da bude sasvim uz nju, da je zaštiti i podrži, svestan njene uloge u ovom svetu, piše "Zadovoljna".

Kada je Kamala 2020. postala potpredsenica SAD, on je napustio svoju advokatsku kancelariju da bi se potpuno fokusirao na novu poziciju u kojoj su se našli oboje.

- Ona je uvek bila tu za našu decu i znam da će uvek biti tu i za vašu - kazao je Dag u jednoj emisiji.

Prethodno je 16 godina bio u braku s Kerstin Emhof s kojom ima dvoje dece.

Kerstin je zdušno branila Kamalu kada su je kritikovali jer nema svoju decu.

- Više od 10 godina, otkako su moja deca bili tinejdžeri, Kamala im je pored mene i Daga bila roditelj. Ona voli, brine, štiti i uvek je prisutna. Volim našu izmešanu porodicu i zahvalna sam što je ona u njoj - kazala je Kerstin.

Danas Kamala i Dag Emhof svoj dan počinju i završavaju zajedno. Pošto je njen posao takav da je angažovana u svakom trenutku, gledaju da nekako odvoje to vreme samo za sebe.

U tim trenucima mi smo samo muž i žena, a ne političke figure. To je naše vreme kada smo par. Pričamo o porodici, deci i vrlo malo o poslu“, kazao je Dag.

Osim Emhofa, Brauna i Vilijamsa, ostale ljubavi Kamale Haris za javnost su nepozaninica.

BONUS VIDEO: