ТикТокерка "@masterdriver666" демонстрирала је "дугме за спасавање живота" које омогућава возачима да брзо напусте своје возило. Овај механизам се налази унутар пртљажника, а до њега се лако може доћи спуштањем задњих седишта.

У хитним случајевима возачи треба само да притисну дугме, које ће отворити пртљажник за неколико секунди, омогућавајући им бег. У видеу,  "@masterdriver666" објашњава како се лако може користити овај сигурносни механизам, напомињући да већина људи не зна за ову опцију.

- Ако сте заглављени у аутомобилу, спустите задња седишта, уђите у пртљажник и притисните мали црни прекидач на вратима пртљажника. Са овим једним кликом можете отворити гепек и изаћи напоље - каже.

@master_driver666 99% of people don’t know! Hidden emergency features in your car!#skills #knowledge #fpy #fyp #tips #foryou #carsoftiktok ♬ 原聲 - 虎牙妹说车 - Master driver

Видео је брзо постао виралан, сакупивши преко 23.000 прегледа и 2.400 лајкова. Стручњаци верују да ово дугме може бити од кључне помоћи у ситуацијама попут потапања возила, када је тешко отворити врата због притиска воде. Међутим, појединци су скептични у погледу ефикасности ове методе. Један корисник је истакао да би притисак воде који отежава отварање врата могао да утиче и на гепек, док је други саветовао да је у таквим ситуацијама боље отворити прозор и пустити воду да би се притисак смањио.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: