TikTokerka "@masterdriver666" demonstrirala je "dugme za spasavanje života" koje omogućava vozačima da brzo napuste svoje vozilo. Ovaj mehanizam se nalazi unutar prtljažnika, a do njega se lako može doći spuštanjem zadnjih sedišta.

U hitnim slučajevima vozači treba samo da pritisnu dugme, koje će otvoriti prtljažnik za nekoliko sekundi, omogućavajući im beg. U videu,  "@masterdriver666" objašnjava kako se lako može koristiti ovaj sigurnosni mehanizam, napominjući da većina ljudi ne zna za ovu opciju.

- Ako ste zaglavljeni u automobilu, spustite zadnja sedišta, uđite u prtljažnik i pritisnite mali crni prekidač na vratima prtljažnika. Sa ovim jednim klikom možete otvoriti gepek i izaći napolje - kaže.

@master_driver666 99% of people don’t know! Hidden emergency features in your car!#skills #knowledge #fpy #fyp #tips #foryou #carsoftiktok ♬ 原聲 - 虎牙妹说车 - Master driver

Video je brzo postao viralan, sakupivši preko 23.000 pregleda i 2.400 lajkova. Stručnjaci veruju da ovo dugme može biti od ključne pomoći u situacijama poput potapanja vozila, kada je teško otvoriti vrata zbog pritiska vode. Međutim, pojedinci su skeptični u pogledu efikasnosti ove metode. Jedan korisnik je istakao da bi pritisak vode koji otežava otvaranje vrata mogao da utiče i na gepek, dok je drugi savetovao da je u takvim situacijama bolje otvoriti prozor i pustiti vodu da bi se pritisak smanjio.

(Mondo)

BONUS VIDEO: