U svom videu, on je ukazao na njihova iskustva u životu u Srbiji, ali i na brojne probleme sa kojima se suočavaju.

U videu koji traje 45 minuta i koji je za nekoliko sati pogledalo desetine hiljada ljudi, Vova je obišao delove Beograda koji nisu turistički - buvljake, nehigijenska naselja, divlje deponije.

Govorio je o sukobima Srba sa pridošlim Rusima, zamerkama koje dobijaju, automobilima na ulicama koje je opisao kao "smeće", bučnim komšijama u zgradama, lenjim srpskim radnicima i mnogim drugim temama. Neki će reći da je preterao, a neko da je ukazao na naše nedostatke.

Mnogi Rusi su mu se požalili da ih Srbi kritikuju zbog neuspeha da se integrišu. Jedan od Rusa u snimku bio je šokiran prizorom na buvljaku, tvrdeći da je tamo video veštačku vaginu.

Komentari na snimak su raznovrsni, od humorističnih do ozbiljnih kritika. Jedan od komentara glasi: "Ahahahaha, za 550 evra iznajmljuju ovu štalu sa psima u dvorištu i bubašvabama?! Bože, kako nas muzu, ljudi deluju OK, ali kako pristati na takve uslove?"

Na početku njegovog videa prikazao je i mapu Srbije sa posebno istaknutim - otcepljenim Kosovom u okviru kojeg je napisao da ga "Srbija ne priznaje".

S druge strane, drugi komentatori su smatrali da je snimak jednostrano prikazao negativno iskustvo: "Selektivno negativno subjektivno iskustvo više ljudi. Odvratno. Ovde se uopšte ne radi o Srbiji."

- Momci kojima su po želji isključili muziku imali su veliku sreću. Normalno je da se ovde postavljaju koncertne ulične zvučnike i pali turbo-folk po celoj ulici (da se čuje kilometar unaokolo) cele noći. Došli smo do njih i zamolili ih da utišaju oko ponoći, kada smo shvatili da niko neće zaustaviti zabavu - gledali su nas potpuno bez razumevanja.

Rekli su dođi kod nas na rakiju, rođendan nam je. Bili smo kao - ehhh, napolju je noć, stišaj, ne.

Na kraju, žurka je trajala do 2 sata ujutru, dok neko od meštana nije izdržao i pozvao policiju, svaka čast, došli su, ne baš brzo, ali su došli. Ove komšije nas sada ne pozdravljaju, jer misle da smo mi zvali policiju... - opisao je drugi Rus svoje muke u komentarima.

Telegraf