Вероватно не постоји особа која је тада одрастала, а да није певушила хит "Додирни ми колена", који је много година касније обрадила и Северина. Песму је написала Марина Туцаковић, којој је то био први велики хит, након којег је постала једна од омиљених ауторки музичке сцене Југославије.

Зана се јавности представила 1980. године када је почела да пева у групи која је носила њено име - Зана.

Памтимо је као највећу звезду осамдесетих, која је имала препознатљив имиџ и вољени глас. Бенд Зана настао је 1980. године и пет година је низао хит за хитом.

Зана Нимани била је лице које је Југославија обожавала. Међутим, бенд није потрајао - након пет године певачица се определила за соло наступе.

У једном од интервјуа које је дала осамдесетих изговорила је неке незаборавне реченице.

- Имам 22 године. Пушим, шта да радим. Не пијем, не дрогирам се, то ми је једини порок. Волим Слађану Милошевић. Мислим да је она прва рок певачица у Југославији, остале не признајем. Није ми будућа рођака, немој да ми брата стављате у незгодну ситуацију - рекла је.

Из самосталне каријере певачице највише се издваја  дует "Јабуке и вино" са Жељком Бебком.

Зана је после тога издала албум „Ноћас пјевам само теби“, који је означио крај њене блиставе каријере. Како се ситуација у региону погоршавала, одлучила је да заувек остави музику.

Током 1993. године напустила је Србију са супругом и отишла у Торонто. Тамо је остварила потпуно другачију каријеру, у фирми која се бави менаџментом. Медији пишу да њен супруг Ђорђе ради у железници.

Иако је Жика из Зане у више наврата најављивао концерте са свим бившим певачицама, Зана Нимани се никад није појавила на њима.

Бивша звезда се више не бави певањем, међутим медији пишу да је њена ћерка Теа наступала у неколико мјузикла. Ипак, није се професионално посветила певању.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".