Све већи број паса луталица у Сремској Митровици постаје озбиљан проблем, ометајући свакодневни живот грађана. Због овог проблема, постављене су камере у појединим деловима града како би се открило одакле долазе пси луталице.

- Наш град има једини азил за псе у региону, са капацитетом од 400 паса - рекао је градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић - Наше службе за хигијену збрињавају псе луталице које ухвате на улицама, а који немају власника или чип. Захвалан сам Казнено-поправном заводу и управнику Олимпићу, који су заједно с нама успели да реализују овај пројекат.

Ипак, Недимовић истиче да се град суочава са озбиљним проблемом.

Фото: З. Јовановић

 

 

- У последњих месец дана, а то се дешава већ неко време, бележимо праксу да из суседних општина, посебно из правца Мачве, комбијима довозе псе и остављају их код нас, углавном у селу Уталица. Те општине нису из нашег окружења, нити припадају Сремској Митровици. Поставили смо камере и забележили неколико случајева у којима се пси истоварују на сваких 10-15 дана. Јуче смо имали још једну "испоруку" иза базена, где комбији истоваре 10-15 паса луталица.

Фото: М. Вукадиновић

 

 

Недимовић додаје да пола паса у азилу долази са територије Сремске Митровице, док друга половина стиже из других општина.

- Ми нисмо одговорни за то што те општине нису решиле проблем са својим азилима. Нећу дозволити да се овако поступа јер је наш азил препун, и спремни смо да предузмемо драстичне мере. Позивам председнике општина да реше овај проблем са својим комуналним предузећима, а уколико то не учине, предузећемо неопходне кораке како бисмо заштитили наш град. Боримо се против проблема паса луталица на нашим улицама и нећемо дозволити да овај проблем ескалира.

Фото: З. Јовановић

 

 

Градоначелник закључује да ће се проблем прво покушати решити мирним путем, а починиоци ће бити пријављени полицији.

БОНУС ВИДЕО: