Bay Area News Group известила је да је рођака Луиса Арманда Албина у Оукланду, уз помоћ полиције, ФБИ-ја и министарства правосуђа, лоцирала свог ујака који живи на источној обали САД-а.

Луис Армандо Албино, који је отет 1951. године, сада је пензионисани ватрогасац и ветеран који је служио у Вијетнаму, рекла је његова рођака, 63-годишња Алида Алекуин. Пронашла га је и поново га спојила с остатком породице у јуна, пише Гардијан.

Албино је нестао у фебруару 1951. године из парка у западном Оукланд док се играо са својим старијим братом. Одвела га је жена која му је обећала да ће му купити слаткише. Уместо тога, она је отела дечака који је рођен у Порторику, те га одвела на источну обалу, где је завршио у дому пара који га је одгојио као да је њихов син. 

Више од 70 година његова породица није знала где је. Мајка му је умрла 2005. године, али никада се није престала да се нада да је њен син жив. Полиција у Оукланду признала је да су напори његове рођаке "одиграли кључну улогу у проналажењу њеног ујака".

- Ујак ме је загрлио, рекао: "хвала што сте ме пронашли" и пољубио у образ - испричала је медијима.

 

 

Чланци Оакланд Трибунеа из времена када је дечак нестао известили су да су се полиција, војници из локалне војне базе, обална стража и други градски запосленици придружили великој потрази за несталим дечаком. Залив Сан Францисцо и други пловни путеви такође су претражени, наводи се у чланцима. 

Направила ДНК тест, показао подударност с Албином

Његовог брата, Роџера Албина, истражитељи су испитивали неколико пута, али је остао при својој причи о жени с марамом око главе која је одвела његовог брата.

 

 

Прва идеја да би њен ујак могао бити још жив дошла је 2020. године када је, "само из забаве", рекла је Алекуин, направила онлајн ДНК тест. Тест је показао 22 посто подударања с мушкарцем за ког се на крају испоставило да је њен ујак. 

Почетком ове године она и њене ћерке, поново су почеле да траже. Током посета јавној библиотеци у Оукланду погледала је микрофилм чланака Трибунеа, укључујући и онај који је имао слику Луиса и Роџера, што ју је уверило да је на правом путу. Истог дана отишла је у полицију у Оукланду.

Лоцирали су Луиса на источној обали те је дао ДНК узорак, а исто је учинила и његова сестра - мајка његове сестричине. Истражитељи су јој тада рекли да је мушкарац пронађен.

 

 

- Почели смо да плачемо тек након што су истражитељи отишли. Зграбила сам маму за руке и рекла: "пронашли смо га" - поручила је.

 

 

Луис се у јуну први пут састао са својом породицом. Свог брата посљедњи пут је видио у јулу, а Роџер је преминуо месец дана касније.

БОНУС ВИДЕО: