Глумац Милан Марић недавно је објавио једну фотографију која је многе и обрадовала и растужила.

Милан Марић се вратио у прошлост, у своје студентске дане, и са публиком поделио сећање на своју класу са Факултета драмских уметности.

 

Глумац Милан Марић недавно је објавио једну фотографију која је многе и обрадовала и растужила. Милан Марић се вратио у прошлост, у своје студентске дане, и са публиком поделио сећање на своју класу са Факултета драмских уметности. Како каже, у питању је премијера дипломске представе “Бог масакра” 2013.

 

Сви са те фотке дипломирали су на истој представи, плус још двоје људи са других смерова. С лева загрљени и насмејани стоје Иван Заблаћански, Марија Стокић, Милан Марић, Игор Вук Торбица и Ива Манојловић.

Из те класе ‘09 ФДУ посебно име је Игор Вук Торбица, редитељ који је у Ровињу трагично окончао свој живот у јуну 2020. у 33. години живота.

Како каже, у питању је премијера дипломске представе “Бог масакра” 2013.

Игор Вук Торбица је средњу школу за примењену уметност и дизајн завршио у Пули, а Факултет драмских уметности 2013. године, у Београду, у класи професорке Алисе Стојановић. Као најбољи студент позоришне режије у генерацији добитник је награде Хуго Клајн.

Пре смрти он је оставио два опроштајна писма – једно својој партнерки, глумици Хани Селимовић, а друго својој професорки Алиси.

Његов таленат препознат је још на трећој години студија када је његова испитна представа Нушићев „Покојник“ уврштена у репертоар Југословенског драмског позоришта. Свој први професионални ангажман имао је 2015. у зрењанинском театру, где је режирао Молијеровог „Дон Жуана“.

Фото: Фацебоок/ Игор Вук Торбица

 

Само три месеца пред смрт започео је у СНП-у рад на пројекту „Злочин и казна, записи из подземлја“, по Достојевском, али био је принуђен да га прекине због пандемије коронавируса.

Фото: Фацебоок/ Игор Вук Торбица

 

Торбица је описиван као један од најталентованијих редитеља своје генерације. За своје представе је добио силне награде. Само је „Разбијени крчаг“, у ком је главну улогу играо Небојша Глоговац, 2016. добио чак 11 награда на Фестивалу малих сцена у Ријеци, Данима сатире у Загребу и Данима комедије у Јагодини.

Љубав са Ханом Селимовић

Веза Хане Селимовић и Игора Вука Торбице је једна од најлепших љубавних прича, али истовремено и најтужнијих.
Игор и Хана су били заједно пет година, а његова смрт ју је заувек променила и након тог догађаја се на неко време потпуно повукла са јавне сцене. Игор Вук Торбица је рођен у Дрвару, детињство је провео у Ровињу и у Пули, али због Хане је често боравио у Београду.

Фото: Фацебоок/ Хана Селимовић

 

Након што је преминуо у 33. години 2020, Хана је написала:

„У мом срцу је толико пуно љубави за човека који ми је пружио најлепше тренутке мог живота да желим да ту љубав поделим са светом. И пустим светло и живот да однесу победу над бесмислом овог времена. Игор је био и остаће мој светионик. Ка њему идем, заувек. Такви људи су ретки, њих треба само волети“.

Задовољна