Фотографија двојице Аустралијанаца убрзо је постала вирална по објављивању након што су на њој осванули држећи тзв. оарфиш. Ова риба позната је по три надимка, "риба весло" или "риба судњег дана" или пак "гласник палате бога мора".

Разлог због чега ова огромна риба има оволико надимака крије се у чињеници да углавном живи у најдубљим деловима океана, има главу попут коња, очи величине тањира и витко тело.

Апокалиптична веровања када се "оарфиш" појави у плићим морима

"Рибом судњег дана" и "гласником палате бога мора" називају је јер се широм Пацифика верује да њени излети у плића мора и ближе површини предвиђају велике природне непогоде попут разорних земљотреса и цунамија.

Стога је многе људе у Аустралији и са околних острва и места ова фотографија и добрано узнемирила.

Фотографија улова објављена на Фејсбук страници "Фисхинг Аустралиа ТВ" имала је на хиљаде коментара и дељења објаве откако је пре који дан подељена.

 

 

"Први пут чујем да је неко успео да ухвати такву врсту рибе, већину њих, напослетку, море избаци на обалу као већ угинуле", написао је колумниста локалног аустралијског таблоида "Хералд Сун", Алекс Џулиус.

Тврди да риба "није баш добра ни за вечеру". "Ох не, имају желатинаст окус", написао је.

Људи нису веровали својим очима

Неки су се, у коментарима, одмах запитали је ли реч о фотографији коју је направила вештачка интелигенција, а неки су се и нашалили правећи поређења са познатим анимираним ликовима:


"То је Пуфф, чаробни змај који живи под морем!"

Они други били су нешто озбиљнији:

"У сваком случају, обратићу пажњу на оно што се следећих дана догађа у морима око Аустралије", злокобно је закључио један од коментатора.

(Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО: