Fotografija dvojice Australijanaca ubrzo je postala viralna po objavljivanju nakon što su na njoj osvanuli držeći tzv. oarfiš. Ova riba poznata je po tri nadimka, "riba veslo" ili "riba sudnjeg dana" ili pak "glasnik palate boga mora".

Razlog zbog čega ova ogromna riba ima ovoliko nadimaka krije se u činjenici da uglavnom živi u najdubljim delovima okeana, ima glavu poput konja, oči veličine tanjira i vitko telo.

Apokaliptična verovanja kada se "oarfiš" pojavi u plićim morima

"Ribom sudnjeg dana" i "glasnikom palate boga mora" nazivaju je jer se širom Pacifika veruje da njeni izleti u plića mora i bliže površini predviđaju velike prirodne nepogode poput razornih zemljotresa i cunamija.

Stoga je mnoge ljude u Australiji i sa okolnih ostrva i mesta ova fotografija i dobrano uznemirila.

Fotografija ulova objavljena na Fejsbuk stranici "Fishing Australia TV" imala je na hiljade komentara i deljenja objave otkako je pre koji dan podeljena.

 

 

"Prvi put čujem da je neko uspeo da uhvati takvu vrstu ribe, većinu njih, naposletku, more izbaci na obalu kao već uginule", napisao je kolumnista lokalnog australijskog tabloida "Herald Sun", Aleks DŽulius.

Tvrdi da riba "nije baš dobra ni za večeru". "Oh ne, imaju želatinast okus", napisao je.

LJudi nisu verovali svojim očima

Neki su se, u komentarima, odmah zapitali je li reč o fotografiji koju je napravila veštačka inteligencija, a neki su se i našalili praveći poređenja sa poznatim animiranim likovima:


"To je Puff, čarobni zmaj koji živi pod morem!"

Oni drugi bili su nešto ozbiljniji:

"U svakom slučaju, obratiću pažnju na ono što se sledećih dana događa u morima oko Australije", zlokobno je zaključio jedan od komentatora.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO: