Маск је негирао овакву тврдњу и истакао да је на догађају био у пратњи своје мајке.

- Нема никакве романтичне везе са премијерком Мелони - написао је Маск на платформи X испод фотографије на којој се види како се он и италијанска премијерка гледају током гала вечере.

Маск је на додели награда рекао да је Мелони "још лепша изнутра него споља", а италијанска премијерка је узвратила да је он "драгоцени геније", пренео је Politico.

Он је у понедељак уручио Мелони награду Атлантског савета - "Global Citizen" када је рекао и да је италијанска премијерка аутентична, поштена и промишљена.

Мелони је затим одржала говор у одбрану западних вредности, на крају којег је Маск устао и аплаудирао.

Фото: Профимедиа

 

Маск и Мелони састали су се неколико пута током последњих година и деле забринутости због пада наталитета на Западу, као и интересовања за коришћење вештачке интелигенције.

Амерички бизнисмен је неколико пута путовао у Рим и похвалио је италијанску владу због њене оштре политике према питању имиграција.

Маск је последњих месеци јавно подржао бившег америчког председника и републиканског председничког кандидата Доналда Трампа на предстојећим изборима.

Фото: Профимедиа

 

Мелони је данас тврдила да је избор Маска да је најави док је примала награду у понедељак направљен пре неколико месеци и да није у вези са америчком предизборном кампањом и Масковом подршком Трампу.

БОНУС ВИДЕО: