Роланд Чери (63) био је у јуну са супругом Ширли на петонедељном сафарију када је нилски коњ напао њихов чамац и зграбио га - оставивши Роланда заглављеног у чељусти сисара. Том приликом мушкарац је задобио тешке повреде ногу, рамена и стомака.

Док је Ширли успела да отплива од нилског коња, Роланд је ишчашио раме када је животиња ударила у кану, због чега није могао да плива на сигурно.

- Био сам тамо као патка за воду. Нилски коњ је дошао и зграбио ме одоздо и одвукао на дно реке пре него што ме пустио. Помислио сам, па, можда ћу умрети овде - рекао је Роланд за Скај њуз о његовој незгоди током сафарија. 

Додао је да му је требало неколико тренутака да схвати шта се дешава.

- Мислиш, о мој Боже, шта је са мном у води? Боље да одем одавде. Нисам био свестан шта се дешава - додао је он. 

- Погледао сам у ​​бутину, било је стварно сажвакано. Видео сам да ми месо вири из шортса, а и крв на левој страни. Имао сам ране по стомаку али тада нисам  била свесан у то време јер је све било покривено прслуком за спасавање Тек касније сам схватио колико сам тешко повређен - испричао је овај Британац. 

 

 

Роланду је један од хирурга који га је касније лечио у Јужној Африци рекао да "никада раније није срео никога ко је преживео напад нилског коња".

- Напади нилског коња су чешћи него што се генерално мисли. Они углавном нападају локално становништво на рекама у том делу Африке и изузетно су опасни - рекао је Роланд.

Роланд сада прикупља средства за болницу Mtendere Mission у Замбији, за коју каже да му је несумњиво спасила живот.

БОНУС ВИДЕО: