Уколико сте љубитељ куваног вина у хладним данима, ова два рецепта донеће вам праву ноту укуса и мириса, а истовремно ћете научити како се правилно на старински начин кува вино.
За кување вина препоручују се ова два рецепта, а такође се саветује да прво почнете са првим као базом. Касније ћете експериментисати са другим састојцима и укусима.
Први рецепт:
- пола литра црвеног вина,
- 1/4 литре воде, три кашике шећера,
- ½ кашичице каранфилића
- мало цимета
- пар кришки поморанџе и мало коре од лимуна.
Воду и вино помешајте и загрејте, потом постепено додајте све преостале састојке:
Други рецепт:
Прочитајте још
- флаша црног вина,
- 1 кришка клементине,
- 1 штапић цимета,
- 1 звездасти анис,
- 3 суве смокве,
- 4 каранфилчића,
- 3 куглице црног бибера,
- 50мл брендија.
Вино се загреје, сипају се зачини, а на крају се сипа бренди.
(Најжена)