Уколико сте љубитељ куваног вина у хладним данима, ова два рецепта донеће вам праву ноту укуса и мириса, а истовремно ћете научити како се правилно на старински начин кува вино.

За кување вина препоручују се ова два рецепта, а такође се саветује да прво почнете са првим као базом. Касније ћете експериментисати са другим састојцима и укусима. 

Први рецепт: 

  •  пола литра црвеног вина,
  • 1/4 литре воде, три кашике шећера,
  • ½ кашичице каранфилића
  •  мало цимета
  •  пар кришки поморанџе и мало коре од лимуна.

Воду и вино помешајте и загрејте, потом постепено додајте све преостале састојке: 

Други рецепт:

  • флаша црног вина,
  • 1 кришка клементине,
  • 1 штапић цимета,
  • 1 звездасти анис,
  • 3 суве смокве,
  • 4 каранфилчића,
  • 3 куглице црног бибера,
  • 50мл брендија.

Вино се загреје, сипају се зачини, а на крају се сипа бренди.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/lunatube

 

(Најжена)

БОНУС ВИДЕО: