Ukoliko ste ljubitelj kuvanog vina u hladnim danima, ova dva recepta doneće vam pravu notu ukusa i mirisa, a istovremno ćete naučiti kako se pravilno na starinski način kuva vino.

Za kuvanje vina preporučuju se ova dva recepta, a takođe se savetuje da prvo počnete sa prvim kao bazom. Kasnije ćete eksperimentisati sa drugim sastojcima i ukusima. 

Prvi recept: 

  •  pola litra crvenog vina,
  • 1/4 litre vode, tri kašike šećera,
  • ½ kašičice karanfilića
  •  malo cimeta
  •  par kriški pomorandže i malo kore od limuna.

Vodu i vino pomešajte i zagrejte, potom postepeno dodajte sve preostale sastojke: 

Drugi recept:

  • flaša crnog vina,
  • 1 kriška klementine,
  • 1 štapić cimeta,
  • 1 zvezdasti anis,
  • 3 suve smokve,
  • 4 karanfilčića,
  • 3 kuglice crnog bibera,
  • 50ml brendija.

Vino se zagreje, sipaju se začini, a na kraju se sipa brendi.

Foto: Printskrin/Jutjub/lunatube

 

(Najžena)

BONUS VIDEO: