Ukoliko ste ljubitelj kuvanog vina u hladnim danima, ova dva recepta doneće vam pravu notu ukusa i mirisa, a istovremno ćete naučiti kako se pravilno na starinski način kuva vino.
Za kuvanje vina preporučuju se ova dva recepta, a takođe se savetuje da prvo počnete sa prvim kao bazom. Kasnije ćete eksperimentisati sa drugim sastojcima i ukusima.
Prvi recept:
- pola litra crvenog vina,
- 1/4 litre vode, tri kašike šećera,
- ½ kašičice karanfilića
- malo cimeta
- par kriški pomorandže i malo kore od limuna.
Vodu i vino pomešajte i zagrejte, potom postepeno dodajte sve preostale sastojke:
Drugi recept:
Pročitajte još
- flaša crnog vina,
- 1 kriška klementine,
- 1 štapić cimeta,
- 1 zvezdasti anis,
- 3 suve smokve,
- 4 karanfilčića,
- 3 kuglice crnog bibera,
- 50ml brendija.
Vino se zagreje, sipaju se začini, a na kraju se sipa brendi.
(Najžena)