Идеална количина соли за кисељење купуса обично се креће између 2 одсто и 3 одсто од тежине купуса.

Фото: Профимедиа

 

Како израчунати праву количину?

Тежина купуса: Прво, измерите колико купуса имате. На пример, ако имате 5 килограма купуса.

Прерачунавање соли:

За 2%: 5 кг × 0.02 = 0.1 кг (100 г) соли

За 3%: 5 кг × 0.03 = 0.15 кг (150 г) соли

Дакле, за 5 килограма купуса, требало би да додате између 100 г и 150 г соли, у зависности од вашег укуса и жељеног степена киселости.

Фото: Профимедиа

 

Шта још треба знати?

Расподела соли: Добро је посолити купус постепено, мешајући га како би се со равномерно распоредила.

Ферментација: Након додавања соли, купус треба добро гњечити како би испустио сокове, што ће помоћи у ферментацији.

С правом количином соли, ваш кисели купус ће бити савршено укусан и здрав, идеалан за разне оброке!

БОНУС ВИДЕО:

(Информер)