Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против М.С. која се терети да је по претходном договору помогла И. Р. да отму познаника Д. М.

Како се наводи у саопштењу, све се догодило у ноћи између 3. и 4. априла око поноћи у насељу Илићка код Брчког.

- Након претходног договора са И. Р. да јој помогне и створи услове за противправно одузимање слободе њој добро познатог Д. М. дошла је до његовог стана који се налази у наведеном насељу, те свесна да ће њено даље смишљено и лажно поступање према њему, помоћи И. Р. у реализацији кривичног дела, што је и хтела, оштећеном Д. М. лажно саопштила да је ухапшен њен супруг, те га замолила да изађе из стана и помогне јој да му однесе нешто од ствари, знајући да ће његовим изласком из стана омогућити особама, које су у близини њене зграде са И. Р. спремни чекали, да несметано дођу до њега и да над њим учине кривично дело - наводи се у оптужници.

Д. М. је то одмах другарски и прихватио, изашао из стана и са њом кренуо према њеној згради, до места на којем је знала да га већ наменски чекају у "аудију" И. Р. и особе које су том приликом дошле са њом, и то: С. Т, А. Б. и И. Р, које су по његовом наиласку изашле из возила са капуљачама на глави, да би остале непрепознатљиве.

- Потом су га, по И. Р. упутама, бејзбол палицама, рукама и ногама, почели ударати по телу, чему је и М. С. присуствовала, све до момента када га након задавања удараца стављају у гепек аутомобила и одвозе према Беговачи, где ће га наставити ударати и претити му, чиме је помогла овим особама у извршењу кривичног дела противправног одузимања слободе Д. М - пише у оптужници Тужилаштва дистрикта Брчко.

(Српскаинфо)

БОНУС ВИДЕО: