Без обзира на то колико сте добри у припремању кафе, вероватно постоји неколико корака у процесу који остављају простора за побољшања. Ево највећих грешака које правите док кувате кафу код куће, као и савета како да их исправите, пише Real Simple.

Количина зрна не одговара стилу кувања: Различити стилови кувања захтевају различите величине млевења. То је зато што је стопа екстракције талога кафе већа ако је финије млевена. Употреба финије млевених зрна такође повећава време потребно за пролазак воде кроз талог кафе, што повећава време током којег су вода и талог у контакту. За све важи опште правило: методе кувања са краћим временом контакта захтевају финије млевена зрна кафе; они са дужим временом контакта захтевају грубље млевена зрна.

Употреба воде из славине: Лако је заборавити да је кафа приближно 98 посто воде. Уношење одговарајуће хемије воде промијениће квалитет ваше кафе, а идеална је употреба филтриране воде.

Фото: Профимедиа

 

Кувате на погрешној температури: Температура воде изузетно је важна. Током кувања треба да буде између 90° Ц и 95° Ц. Употреба термометра најједноставнији је начин да проверите да ли је вода довољно врућа, али ако немате при руци ниједну од ових могућности, воду можете да прокувати и оставите је да стоји око 30 секунди пре кувања.

Не мерите своју кафу: Људи често додају превише кафе да би била јачег укуса, али ако користите превише, ризикујете да добијете киселе укусе. Осим тога, упркос ономе што мислите, више кафе неће направити јачу шољу кафе. Постоји само одређена количина кофеина који можете да извучете из зрна пре него што уништите укус, због времена контакта, брзине екстракције и размере воде и кафе. Златно правило је 2 кашичице кафе на 170 милилитара.

БОНУС ВИДЕО: