Херцеговачки град Јабланица задесиле су ноћас катастрофалне поплаве, а један од учесника музичког такмичења "Звезде Гранда" Алем Кадић који је из тог градића испричао је детаље незапамћене трагедије која је погодила ово место.

Алем је открио шта се у овим тренуцима дешава у Јабланици.

- Моја породица је искрено добро. Ми смо приградско насеље које и није толико угрожено колико Јабланица и овај доњи део Јабланице где су на жалост целе породице нестале, рекао је певач.

 

 

- То се десило у ноћи. Киша је овако појачала у 1 сат, и људе је једноставно изненадило. То се десило у року од неких педесетак минута. Сат времена од лагане кише до огромне бујице која је носила све испред себе. Сад видим да из Јабланице повређене хеликоптери пребацују за Мостар, то је неких 30-ак километара јужније. Спасилачке екипе су натерену. Све је ту, али сад је оно, само је питање искрено колико ће бити мртвих, истакао је Алем.

- Код нас једноставно не постоји одбрана од бујице, јер код нас је кршни предео. То су само директне бујице које буквално носе све испред себе. Тренутно су на терену цивилне службе и чекамо да добијемо позив да се укључимо као грађани да урадимо оно што можемо, да се прикључимо и да помогнемо. У овом тренутку само ове специјалне службе које се баве тим послом људима могу да помогну, рекао је певач.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: