Кажу да на свету не постоји самоуверенији човек од Златана Ибрахимовића. "Не могу да се не смејем због тога колико сам савршен," рекао је фудбалер упоређујући се једном приликом са самим Богом.

Златан је срећно ожењен, отац је двојице синова и брутално је богат. Ово је прича о његовом успеху.

Фото: Профимедиа

 

 

 "Почело је са сном. Сан који је постао немогућ у Ја сам могућ. Рођен сам у Малмеу. Одрастао у Амстердаму. У Торину постао мудрији. У Барселони сам постао лав. Одрастао сам у Милану и добио нове перспективе у Паризу. Стекао издржљивост у Манчестеру и забавио се у Лос Анђелесу. И онда коначно пронашао мир у својој новој домовини у Милану. Ја сам створен од тебе. А наслеђе које се надам да ћу оставити су сви нови Златани које сам направио. Сви они који имају лавље срце. Сви они који имају горућу ватру у очима. Сви они који заиста разумеју да је немогуће ништа."

Написао је Златан поред слике својих стопала које је фотографисао, уоквирио и ставио на зид да његови синови знају одакле је стигао сав тај новац. Њихов отац је радио. Њихов отац је стекао.

 

 

Детињство

Животна прича једног од најсјајнијих фудбалера у историји почела је 3. октобра 1981. у Малмеу. Рођен је у Шведској као син Шефика и Јурке - избеглица из Босне и Хрватске. Дакле, на самом почетку није имао велике шансе за успех.

Отац је био алкохоличар и његови родитељи растали су се када је имао само две године. Углавном је живео са оцем са којим није имао претерано добар однос.

Фото: Профимедиа

 

 

- Више сам близак са мајком. Са оцем је исто као и увек, нисам билизак са њим као са мајком, јер смо обојица велики егоисти. Ја сам исти као он и када се он свађа са мном не схвата да се свађа сам са собом, јер смо по понашању исти. Он ме је направио оваквим какав сам данас.

О Јуркином животу за медије говорио је њен брат Гојко Гравић који живи у Пркосу. Он је открио да је Јурка са 17 година отишла у Немачку да ради, а тамо је упознала и свог првог супруга.

Родила му је две ћерке, Монику и Виолету. Када се брак распао, удала се за кафанског певача Шефика Ибрахимовића из Бијељине. Са њим је имала двоје деце, Златана који је постао фудбалска звезда, и ћерку Санелу. Када се Јуркин и Шефиков брак распао, тешко су живели, а сам Златан је говорио о тим тешким данима у детињству када је био више гладан него сит.

Фото: Профимедиа

 

 

После развода, Златан је првобитно живео са мајком која је напорно радила као спремачица, а потом и са оцем који се лечио од алкохолизма. Златанова мајка је касније родила своје пето дете у ванбрачној вези, а његово име је Александар Ђорђевић. Исто тако, имао је полубрата Шапка, који је дат свом оцу Шефику. Шапко је нажалост преминуо 2014. у 41. години, што је страшно погодило Златана.

Златан је успео да део милиона пребаци на компанију коју је поверио мајци и полубрату Александру. Затим је својој мами купио луксузан стан у Новаљи како би била близу својим сестрама . Мајци је купио и цркву у Шведској за 9,24 милиона евра, али ју је одмах срушио како би изградио луксузне станове. Бивша спремачица, која је напорно радила 14 сати дневно током поџања своје деце, данас може бити поносна и задовољна.

- Мајци сам купио стан у Хрватској, близу Пагу да буде ближе сестрама. Желимо јој послати Максија и Винсента, саме, без маме и тате. Требају се научити самосталности. Желимо да неко време проведу у Хрватској са својом баком, која их може штошта научити - написао је Ибрахимовић.

Оцу Шефику је купио дом у ексклузивном делу Малмоа. Са друге стране, Златанова мајка Јурка живи у улици Хенрик Менандер у Малмоу, иако то није луксузни део града, живи окружена драгим суседима и људима из земаља бивше Југославије.

Фото: Фејсбук принтскрин/Sanela Ibrahimović

 

 

Санела Ибрахимовић, Златанова сестра, живи у улици Слотсгатан која се налази у непосредној близини Музеја модерне уметности у том граду. На њено име је и апартман у Новаљи.

У непосредној Санелиној близини живи и Златанова полусестра Моника Анић. Најмлађи Златанов полубрат Александар Ђорђевић живи са супругом Линдом Софие Ђорђевић у улици Мабäрсгатан. На тој је адреси је и једна од фирми преко којих Златан управља својим некретнинама, а које се формално воде на мајку Јурку и брата Александра. Друге две фирме у којима је активан Златанов полубрат су оне у којима водећу улогу има и мајка Јурка.

Империјал пише да је фудбалерова прича уједно водич како милијардери Златановог ранга управљају својом луксузном империјом некретнина преко фирми регистрованих на чланове породице, као и преко адвоката специјализованих за пренос некретнина у "пореска уточишта".

Фото: Профимедиа

 

 

Шведска је уређена и транспарентна скандинавска држава тако да код њих нема никакве мистификације у погледу тога где неко живи, колико вреди некретнина у којој живи а преко њихових регистара могуће је добити низ података. Захваљујући том систему регистара зна се где сада живе чланови најуже породице Златана Ибрахимовића, преноси Сторy.хр.

БОНУС ВИДЕО: