Дидри Сандерс је колумнисткиња британског листа Сан, саветница и стручњак за односе у вези и браку. Овога пута добила је захтев за помоћ од жене коју је преварио муж.

– Мој лажљиви муж води двоструки живот последњих 15 година. Истина је испливала на површину прошлог месеца када је објавио да је купио стан и да се сели. Афера за коју сам мислила да је завршена пре више од десет година поново је оживела и сада се селе заједно уочи рођења њихове нове бебе. Ја имам 44 године, а мој супруг 46 година. Била сам скрхана када сам открила да ме вара с колегиницом баш кад сам затруднела с нашом другом ћерком пре 14 година – написала је једна жена у свом писму.

Њихова афера је трајала две године, а за то је окривио проблеме с првим дететом и притисак бриге о породици. Није могла да верује да је остала трудна док је он имао односе с другом женом. Рекла му је да му не може веровати, али он је молио да остану заједно. Ипак му никад није у потпуности опростила. Нису били пар, били су два родитеља која су живела заједно. И без њеног знања, афера је поново почела.

Фото: Профимедиа

 

– Његова љубавница, која сада има 38 година, разишла се са својим партнером и трудна је у осмом месецу с дететом мог мужа. Не могу да опростим све преваре. Причала сам својим ћеркама, које сада имају 17 и 15 година, о њиховом тати. Осећала сам да треба да знају зашто се не слажемо, зашто је њихов тата тако нерасположен и зашто је стално на телефону. Наше ћерке немају добар однос с њим. Мој супруг жели да оне буду део његове нове породице, а његова партнерка жели да се упознамо. Ужаснута сам тиме. Уништили су ми живот и желе да прихватим њихову нову породицу. Ни моје ћерке не желе да буду део тога. Али треба ли да их подстакнем да буду део нове породице њиховог оца? Јесам ли неправедна? – питала је стручњака за породичне односе.

– Није изненађење да сте збуњени и ужаснути. Требаће вам времена да се опоравите, нарочито када покушавате да бринете и о својим ћеркама. Ослоните се на своје пријатеље и потражите подршку саветника ако је потребно. Одржавање односа с оцем и широм породицом важно је за ваше ћерке, стога их подстакните да га виђају. Морају имати неки континуитет, упркос томе што су им се родитељи раздвојили. И не заборавите да ће ново дете вашег супруга бити њихов полубрат. Своја осећања морате да ставите у други план, за добробит својих ћерки – одговорила јој је Деидре.

БОНУС ВИДЕО: