Didri Sanders je kolumnistkinja britanskog lista San, savetnica i stručnjak za odnose u vezi i braku. Ovoga puta dobila je zahtev za pomoć od žene koju je prevario muž.

– Moj lažljivi muž vodi dvostruki život poslednjih 15 godina. Istina je isplivala na površinu prošlog meseca kada je objavio da je kupio stan i da se seli. Afera za koju sam mislila da je završena pre više od deset godina ponovo je oživela i sada se sele zajedno uoči rođenja njihove nove bebe. Ja imam 44 godine, a moj suprug 46 godina. Bila sam skrhana kada sam otkrila da me vara s koleginicom baš kad sam zatrudnela s našom drugom ćerkom pre 14 godina – napisala je jedna žena u svom pismu.

NJihova afera je trajala dve godine, a za to je okrivio probleme s prvim detetom i pritisak brige o porodici. Nije mogla da veruje da je ostala trudna dok je on imao odnose s drugom ženom. Rekla mu je da mu ne može verovati, ali on je molio da ostanu zajedno. Ipak mu nikad nije u potpunosti oprostila. Nisu bili par, bili su dva roditelja koja su živela zajedno. I bez njenog znanja, afera je ponovo počela.

Foto: Profimedia

 

– NJegova ljubavnica, koja sada ima 38 godina, razišla se sa svojim partnerom i trudna je u osmom mesecu s detetom mog muža. Ne mogu da oprostim sve prevare. Pričala sam svojim ćerkama, koje sada imaju 17 i 15 godina, o njihovom tati. Osećala sam da treba da znaju zašto se ne slažemo, zašto je njihov tata tako neraspoložen i zašto je stalno na telefonu. Naše ćerke nemaju dobar odnos s njim. Moj suprug želi da one budu deo njegove nove porodice, a njegova partnerka želi da se upoznamo. Užasnuta sam time. Uništili su mi život i žele da prihvatim njihovu novu porodicu. Ni moje ćerke ne žele da budu deo toga. Ali treba li da ih podstaknem da budu deo nove porodice njihovog oca? Jesam li nepravedna? – pitala je stručnjaka za porodične odnose.

– Nije iznenađenje da ste zbunjeni i užasnuti. Trebaće vam vremena da se oporavite, naročito kada pokušavate da brinete i o svojim ćerkama. Oslonite se na svoje prijatelje i potražite podršku savetnika ako je potrebno. Održavanje odnosa s ocem i širom porodicom važno je za vaše ćerke, stoga ih podstaknite da ga viđaju. Moraju imati neki kontinuitet, uprkos tome što su im se roditelji razdvojili. I ne zaboravite da će novo dete vašeg supruga biti njihov polubrat. Svoja osećanja morate da stavite u drugi plan, za dobrobit svojih ćerki – odgovorila joj je Deidre.

BONUS VIDEO: