Спрема се по традиционалном рецепту наших бака, односно са машћу без које не би могле да се топе у устима.


Потребно је:

  • 200 грама масти
  • 1 цело јаје
  • 1 жуманце
  • 500 грама брашна
  • 4-5 кашика шећера
  • 2 кесице ванилиног шећера
  • Сок једног лимуна
  • домаћи пекмез од кајсија

Foto: Printskrin/Jutjub/ Mijesi peci sijeci Moja kuhinjica

 

Начин припреме:

Потребно је да маст пенасто умутите миксером, потом додајте јаје, жуманце, шећер и сок једног лимуна. Након тога, додајте брашно и умесите тесто за ванилице. По радној површини поспите брашно, па тесто развуците на жељену дебљину. Традиционално је да их вадите округлим модлама, али можете и у облику цветића или неки други облик. Затим их поређајте у подмазан плех. Пеците их на 180 степени док не добију препознатљиву боју. Два колачића спојите домаћим пекмезом од кајсија. Уваљајте их у шећер у праху и поређајте на послужавник. Уживајте у овом меденом колачу!

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: