Дубаи чоколада један је од највећих виралних феномена протеклих година када је реч о храни, а последњих месеци је направила прави "бум" на друштвеним мрежама.

ФОТО:Shutterstock

 

Позната још и као чоколадна табла с пистаћима, она је слатка, засићена, врло интензивног укуса, а многи не знају да иза свега стоји Сара Хамуда.Она живи у Дубаију већ девет година, а 2021. године је покренула свој бренд Фиx и представила необичну чоколаду која је ускоро постала популарна на мрежама.

Позната још и као чоколадна табла с пистаћима, она је слатка, засићена, врло интензивног укуса, а многи не знају да иза свега стоји Сара Хамуда.Она живи у Дубаију већ девет година, а 2021. године је покренула свој бренд Фиx и представила необичну чоколаду која је ускоро постала популарна на мрежама. Инфлуенсерка Марија Вехера објавила је на ТикТоку снимак на ком ужива у Дубаи чоколади који је прегледало више од 56 милиона људи, а од тада је много људи показало како једе овај слаткиш или прави сопствену верзију.

Инфлуенсерка Марија Вехера објавила је на ТикТоку снимак на ком ужива у Дубаи чоколади који је прегледало више од 56 милиона људи, а од тада је много људи показало како једе овај слаткиш или прави сопствену верзију.

Како се прави Дубаи чоколада?

Састојци:

  • 2 кашике путера (несланог)
  • 230 г кадаифи резанаца
  • 120 г млечне чоколаде
  • 120 г црне чоколаде
  • 1/2 шоље путера од пистаћа
  • 1/4 шоље тахинија (сусамове пасте)

Припрема

  • Отопите путер у тигању на средњој ватри, па му додајте кадаифи и пропржите. Треба да поприми тамну нијансу златнобраон боје и да буде хрскавији, али никако не сме да загори, па га или пржите кратко или смањите на тиху ватру. Потом склоните на стану да се хлади.
  • Отопите чоколаду, па у калуп за чоколаде сипајте један танак слој (половину) и ставите у фрижидер на 10-15 минута.
  • У већој чинији помешајте пропржен кадаифи с путером од пистаћа и сусамовом пастом, па то промешајте и налијте дебљи слој преко чоколаде у калупу, која би требало да се стегнула.
  • Преко тога налијте остатак отопљене чоколаде и пазите да лепо покријте све и поравнајте смесу или протресите калуп да се распореди.
  • Вратите у фрижидер на 30-60 минута.