LJubiteljima kolača će možda najteže pasti ovaj post, ali to ne treba da ih brine. Posne oblande sa orasima jednako su ukusne kao i mrsne, a takođe su idelne za slave i druge svečane prilike. Brzo i lako se spremaju.
Potrebno je:
1 pakovanje oblandi
1 margarin
1 čaša vode
320 g mlevenih oraha
400 g šećera
120 g prezli
Priprema:
U šerpicu stavite vodu i šećer da provre, pa dodajte margarin, prezle i mlevene orahe, i neprestano mešajte. Tako spremljenim filom filujte oblande. Kada završite sa filovanjem, pritisnite nečim teškim. Potrebno je nekoliko sati da se stegu. Posle toga ih možete iseći i poslužiti.
Pročitajte još
Foto: Printskrin/Jutjub/Sanja Mandic Sanjine djakonije
Foto: Printskrin/Jutjub/Sanja Mandic Sanjine djakonije
(Trpeza)