Љубитељима колача ће можда најтеже пасти овај пост, али то не треба да их брине. Посне обланде са орасима једнако су укусне као и мрсне, а такође су иделне за славе и друге свечане прилике. Брзо и лако се спремају.
Потребно је:
1 паковање обланди
1 маргарин
1 чаша воде
320 г млевених ораха
400 г шећера
120 г презли
Припрема:
У шерпицу ставите воду и шећер да провре, па додајте маргарин, презле и млевене орахе, и непрестано мешајте. Тако спремљеним филом филујте обланде. Када завршите са филовањем, притисните нечим тешким. Потребно је неколико сати да се стегу. После тога их можете исећи и послужити.
Прочитајте још
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Sanja Mandic Sanjine djakonije
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Sanja Mandic Sanjine djakonije
(Трпеза)