Љубитељима колача ће можда најтеже пасти овај пост, али то не треба да их брине. Посне обланде са орасима једнако су укусне као и мрсне, а такође су иделне за славе и друге свечане прилике. Брзо и лако се спремају. 

Потребно је:

1 паковање обланди
1 маргарин
1 чаша воде
320 г млевених ораха
400 г шећера
120 г презли

Припрема:

У шерпицу ставите воду и шећер да провре, па додајте маргарин, презле и млевене орахе, и непрестано мешајте. Тако спремљеним филом филујте обланде. Када завршите са филовањем, притисните нечим тешким. Потребно је неколико сати да се стегу. После тога их можете исећи и послужити. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Sanja Mandic Sanjine djakonije

 

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Sanja Mandic Sanjine djakonije

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: