Ove nedelje, tačnije u ponedeljak je počeo post, pa su domaćice počele da spremaju posna jela. Može se izdvojiti riblji paprikaš spremljen na sremski način. Verujemo da nećete ostati ravnodušni na spoj ukusa. 

Potrebno je:

  • 1½ kg šarana
  • 5 glavica crnog luka
  • ulje
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike crvene začinske paprika
  • celerov list
  • 2-3 dl soka od paradajza
  • 1 dl crvenog vina
  • biber


Priprema: 

Isecite ribu na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Predlaže se dase paprikaš služi uz testeninu ili kuvani krompir.

Foto: Jutjub printskrin/kuhaj i peci

 

 

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: