Ове недеље, тачније у понедељак је почео пост, па су домаћице почеле да спремају посна јела. Може се издвојити рибљи паприкаш спремљен на сремски начин. Верујемо да нећете остати равнодушни на спој укуса.
Потребно је:
- 1½ кг шарана
- 5 главица црног лука
- уље
- 2 кашике винског сирћета
- 2 кашике црвене зачинске паприка
- целеров лист
- 2-3 дл сока од парадајза
- 1 дл црвеног вина
- бибер
Припрема:
Исеците рибу на комаде, попрскајте винским сирћетом и оставите да стоји пола сата. На уљу пропржите лук исечен на ребарца, додајте паприку, сецкан целеров лист, па налијте вином и соком од парадајза и кувајте док поврће скроз не омекша. Кувани сос процедите у другу шерпу, додајте рибу коју сте претходно посолили и оставите на лаганој ватри 40 минута. Предлаже се дасе паприкаш служи уз тестенину или кувани кромпир.
Фото: Јутјуб принтскрин/kuhaj i peci
Прочитајте још
(Трпеза)