Posna reforma torta jednako je ukusna kao i ona koja se sprema sa jajima. Gotovo da nema razlike u ukusu: 

Za jednu koru, a peku se dve:

  • 3 kašike meda
  • 6 kašika šećera
  • 250 ml vode
  • 13 kašika brašna
  • 5 kašike mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo

Za nadev:

  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 100 ml vode
  • 200 g posne bele čokolade
  • 250 g margarina

Priprema:

Pomešajte med i šećer, pa žicom izmešati. Dodajte toplu vodu i nastavite mešanje kako bi se šećer i med otopili. Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo.

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti

 

 

Sve sjedinite i istresite u obložen pleh 35 x 25 cm i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa kada stavite da se peče, smanjite na 180, dok lepo ne porumeni, ili nekih 20-25 minuta, zavisno od rerne. Ohlađene kore preseći uspravno, da se dobiju 4, uže a duže kore.

Za fil pomešajte vodu i šećer, pa stavite na vatru da provri. Zatim dodajte čokoladu, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi, pa dodajte orahe i opet izmešajte. Ulupajte margarin i dodajte fil od oraha i sve zajedno umutite. Namažite tri kore ovim filom, a na četvrtu stavite glazuru od čokolade.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: