Posna reforma torta jednako je ukusna kao i ona koja se sprema sa jajima. Gotovo da nema razlike u ukusu:
Za jednu koru, a peku se dve:
- 3 kašike meda
- 6 kašika šećera
- 250 ml vode
- 13 kašika brašna
- 5 kašike mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Za nadev:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 100 ml vode
- 200 g posne bele čokolade
- 250 g margarina
Priprema:
Pomešajte med i šećer, pa žicom izmešati. Dodajte toplu vodu i nastavite mešanje kako bi se šećer i med otopili. Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo.
Pročitajte još

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti
Sve sjedinite i istresite u obložen pleh 35 x 25 cm i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa kada stavite da se peče, smanjite na 180, dok lepo ne porumeni, ili nekih 20-25 minuta, zavisno od rerne. Ohlađene kore preseći uspravno, da se dobiju 4, uže a duže kore.
Za fil pomešajte vodu i šećer, pa stavite na vatru da provri. Zatim dodajte čokoladu, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi, pa dodajte orahe i opet izmešajte. Ulupajte margarin i dodajte fil od oraha i sve zajedno umutite. Namažite tri kore ovim filom, a na četvrtu stavite glazuru od čokolade.
(Trpeza)