Посна реформа торта једнако је укусна као и она која се спрема са јајима. Готово да нема разлике у укусу:
За једну кору, а пеку се две:
- 3 кашике меда
- 6 кашика шећера
- 250 мл воде
- 13 кашика брашна
- 5 кашике млевених ораха
- 1 прашак за пециво
За надев:
- 300 г млевених ораха
- 250 г шећера
- 100 мл воде
- 200 г посне беле чоколаде
- 250 г маргарина
Припрема:
Помешајте мед и шећер, па жицом измешати. Додајте топлу воду и наставите мешање како би се шећер и мед отопили. Затим додати брашно, орахе и прашак за пециво.
Прочитајте још

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti
Све сједините и истресите у обложен плех 35 x 25 цм и ставите да се пече у претходно загрејану рерну на 200 степени, па када ставите да се пече, смањите на 180, док лепо не порумени, или неких 20-25 минута, зависно од рерне. Охлађене коре пресећи усправно, да се добију 4, уже а дуже коре.
За фил помешајте воду и шећер, па ставите на ватру да проври. Затим додајте чоколаду, склоните с ватре и мешајте док се не отопи, па додајте орахе и опет измешајте. Улупајте маргарин и додајте фил од ораха и све заједно умутите. Намажите три коре овим филом, а на четврту ставите глазуру од чоколаде.
(Трпеза)