Посна реформа торта једнако је укусна као и она која се спрема са јајима. Готово да нема разлике у укусу: 

За једну кору, а пеку се две:

  • 3 кашике меда
  • 6 кашика шећера
  • 250 мл воде
  • 13 кашика брашна
  • 5 кашике млевених ораха
  • 1 прашак за пециво

За надев:

  • 300 г млевених ораха
  • 250 г шећера
  • 100 мл воде
  • 200 г посне беле чоколаде
  • 250 г маргарина

Припрема:

Помешајте мед и шећер, па жицом измешати. Додајте топлу воду и наставите мешање како би се шећер и мед отопили. Затим додати брашно, орахе и прашак за пециво.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti

 

 

Све сједините и истресите у обложен плех 35 x 25 цм и ставите да се пече у претходно загрејану рерну на 200 степени, па када ставите да се пече, смањите на 180, док лепо не порумени, или неких 20-25 минута, зависно од рерне. Охлађене коре пресећи усправно, да се добију 4, уже а дуже коре.

За фил помешајте воду и шећер, па ставите на ватру да проври. Затим додајте чоколаду, склоните с ватре и мешајте док се не отопи, па додајте орахе и опет измешајте. Улупајте маргарин и додајте фил од ораха и све заједно умутите. Намажите три коре овим филом, а на четврту ставите глазуру од чоколаде.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: