Ovaj sladoled se veoma brzo pravi, a što je najvažnije sasvim je prirodan.

 

Potrebni sastojci: 

 

  • 4 šolje borovnica
  • 1/4 šolje šecćera
  • sok od 1 limuna
  • kora od 1 limuna
  • 750 ml slatke pavlake
  • 420 ml kondenzovanog mleka

Priprema:

Borovnice sameljite u blenderu u gusti pire. Onda ih kuvajte u šerpi na srednjoj vatri sa šećerom, limunovim sokom i limunovom korom.Nakon što proključa, smanjite vatru.Pustite da se krčka oko 15 minuta, sve dok se ne zgusne. Ostavite dva sata u frižideru da se potpuno ohladi. Zasebno umutite slatku pavlako pa dodajte kondenzovano mleko, i mešajte, sve dok ne dobijete vazdušastu smesu.Zatim dodajte pire od borovnica.

Ostavite sladoled bar pet sati u frižideru.

Foto: Printskrin/Jutjub/Sunny Kitchen

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: