Predsednik nekadašnje Jugoslavije važio je za pravog gurmana. Za njega su se spremali pravi specijaliteti.
Potrebno je:
- 800 g svežeg kupusa
- 800 g juneće potrbušine
- 100 g crvenog luka
- 100 g paprike
- 200 g krompira
- 200 g paradajza
- veza peršuna
- 40 g soli
- biber u zrnu
- 2 lovorova lista
- čaša belog vina
- dve-tri kašike ulja
Priprema:
Isecite glavicu svežeg kupusa na 8 kriški. Meso narežite na krupne kocke pa stavite u lonac. Preko njega poređajte kupus, a na njega na kriške narezanu glavicu crvenog luka, 2 veće paprike iseckane na kocke, 4 krompira isecite po dubini, 2 manja paradajza na kriške, grubo naseckajte vezu peršuna pa dodajte so, biber, lovor, belo vino i malo ulja. Nalijte vodu da pokrije sastojke i polako kuvajte dva sata.
Foto: Profimedia
Pročitajte još
(Trpeza)