Председник некадашње Југославије важио је за правог гурмана. За њега су се спремали прави специјалитети. 

Потребно је: 

  • 800 г свежег купуса
  • 800 г јунеће потрбушине
  • 100 г црвеног лука
  • 100 г паприке 
  • 200 г кромпира
  • 200 г парадајза
  • веза першуна
  • 40 г соли
  • бибер у зрну
  • 2 ловорова листа
  • чаша белог вина
  • две-три кашике уља

Припрема:

Исеците главицу свежег купуса на 8 кришки. Месо нарежите на крупне коцке па ставите у лонац. Преко њега поређајте купус, а на њега на кришке нарезану главицу црвеног лука, 2 веће паприке исецкане на коцке, 4 кромпира исеците по дубини, 2 мања парадајза на кришке, грубо насецкајте везу першуна па додајте со, бибер, ловор, бело вино и мало уља. Налијте воду да покрије састојке и полако кувајте два сата. 

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: