Председник некадашње Југославије важио је за правог гурмана. За њега су се спремали прави специјалитети.
Потребно је:
- 800 г свежег купуса
- 800 г јунеће потрбушине
- 100 г црвеног лука
- 100 г паприке
- 200 г кромпира
- 200 г парадајза
- веза першуна
- 40 г соли
- бибер у зрну
- 2 ловорова листа
- чаша белог вина
- две-три кашике уља
Припрема:
Исеците главицу свежег купуса на 8 кришки. Месо нарежите на крупне коцке па ставите у лонац. Преко њега поређајте купус, а на њега на кришке нарезану главицу црвеног лука, 2 веће паприке исецкане на коцке, 4 кромпира исеците по дубини, 2 мања парадајза на кришке, грубо насецкајте везу першуна па додајте со, бибер, ловор, бело вино и мало уља. Налијте воду да покрије састојке и полако кувајте два сата.
Фото: Профимедиа
Прочитајте још
(Трпеза)