Treću knjigu o Donaldu Trampu, koja će biti objavljena sledeće nedelje, napisao je Bob Vudvard, jedan od novinara koji je razotkrio ''Votergejt skandal'' i koautor Robert Kosta, novinari Vašington Posta.

Najnovije izdanje pokriva kraj Trampovog mandata i početak prvog mandata DŽozefa Bajdena u Beloj Kući. Prikazuju generala Mileja koji je siguran da je Tramp nakon izbora doživeo ''ozbiljan mentalni pad''.

Foto: Tanjug/AP

 

Nadovno je postao ''maničan'', konstruisao svoju alternativnu stvarnost, vikao na saradnike i zvaničnike, zalazio u teorije zavere. Milej se zabrinuo da bi Tramp mogao postati ''neuračunljiv'', pa je tako i upozorio više bojne strukture i da se ''nikada ne zna šta je predsednikov pokretački motiv''.

Vašington Post je objavio da je general uputio nekoliko ''tajnih telefonskih poziva'' generalu Li Žuočengu, kineskom kolegi, kako bi potvrdio da neće SAD napasti Kinu. Jedan poziv je obavljen 30. oktobra, četiri dana pre izbora, a drugi 8. januara, dva dana posle demonstracija ispred Kongresa.