Cene energenata na Zapadu rastu zbog sopstvene računice zapadnih zemalja - rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- SAD pokušavaju da obmanu sopstveno stanovništvo, prikrivajući se iza Rusije - rekao je Putin nakon sastanka s premijerom Rusije Mihailom Mišustinom, s kojim je razgovarao o situaciji u ruskoj ekonomiji usled sankcija. 

Foto: AP

 

- Rusija će zajedno s partnerima koji ne priznaju sankcije Zapada pronaći rešenja za sve probleme - siguran je ruski predsedink.

- S onima koji ne prepoznaju ovakve nezakonite radnje sigurno ćemo naći rešenja za sve probleme koje pokušavaju da nam naprave - naglasio je Putin i dodao da on sumnja da bi sankcije protiv Rusije u svakom slučaju bile uvođene onako kako su uvođene i svih proteklih godina.

Prema njegovim rečima, neophodno je odlučno delovati u pogledu odlaska stranih kompanija s ruskog tržišta, odnosno uvesti eksterno upravljanje tim preduzećima.

- Mi sami nećemo da se zatvaramo ni za koga, otvoreni smo za rad sa svim našim partnerima, stranim partnerima koji to i sami žele. Prava onih stranih investitora i kolega koji ostaju u Rusiji i rade u Rusiji moraju biti pouzdano zaštićena. I molim vladu da to ne gubi iz vida. Prema onima koji zatvaraju svoje proizvodne pogone treba delovati odlučno... Kako je predsednik Vlade predložio, potrebno je uvesti eksterno upravljanje, a zatim preneti ova preduzeća onima koji žele da rade - rekao je Putin i dodao da ima dovoljno legalnih tržišnih instrumenata da se to sprovede. 

(Sputnjik)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".