Lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin odao je poštu poginulima u jučerašnjem raketnom napadu Oružanih snaga Ukrajine na centar Donjecka.

Stanovnici Donjecka pale sveće i polažu cveće na mesto raketnog napada ukrajinske vojske i na taj način se opraštaju od stradalih sugrađana. 

Foto: Profimedia

 

Kako Sputnjik prenosi, prema podacima ruskog ministarstva odbrane, u jučerašnjem napadu je poginulo 20 civila, a još 37 povređeno, od čega ih je 23 hospotalizovano.

Pušilin je izjavio da je, na osnovu serijskog broja rakete, poznato ko su odgovorni za napad na Donjeck. 

"Juče su otkriveni podaci kakva je jedinica bila, ko su komadanti, ko je izdavao naređenja. Drugim rečima, sva prezimena odgovornih su utvrđena", rekao je lider DNR.

Narodna milicija DNR saopštila je juče da je došla do laptopa ukrajinske vojske na kome se nalaze podaci o ukrajinskim vojnim ciljevima. Kako se navodi, među ciljevima se nalaze zgrada Vlade, Radio-televizijski centar i Vojni komeserijat.

Podsetimo, juče je u blizini zgrade Vlade u centru Donjecka oborena ukrajinska raketa "Točka-U", usled čega je preminulo 20 civila, među kojima je bilo i dece.

Foto: AP/Alexei Alexandrov

 

(Sputnjik)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".