On je saslušavan više sati, a u nastavku istrage biće saslušani i svedoci zločina u porodičnom domu Pavlovića. Za krivično delo za koje se tereti, osumnjičenom preti i doživotna robija.

Iznoseći odbranu, Dejan je, navodno, govorio i o "prekidu filma" u ključnom momentu, a istražitelji su utvrdili da je on kobne noći, kada je naneo ženi smrtne povrede nožem, bio pod dejstvom alkohola.

Snežana je, kako saznajemo, godinama trpela porodično nasilje, ali je uvek prelazila preko Dejanovog maltretiranja i nje i dece. Poslednji put je u tužilaštvu dala izjavu "da se on promenio" i "da će započeti novi život", a čak i ćerka, koja je trebalo da svedoči, rekla da je spavala kada se desilo nasilje, i nije želelele da tereti oca. Međutim, iste večeri kada je Snežana došla s posla, počeo je sukob koji je okončan tragedijom. Pored dve kćeri, Pavlovići imaju i sina, koji je, kako pričaju oni koji ih poznaju, bio pošteđen maltretiranja, jer je bes oca nasilnika uvek bio usmeren na suprugu i njegove starije sestre.

Priča se da je Dejan bio patološki ljubomoran i da je poslednjih godina imao zamerke na to kako je Snežana vaspitala žensku decu. Komšije kažu da Dejan jednom naterao Snežanu i ćerke da u pola noći u pidžamama stoje ispred kuće na minus deset. Nasilan i sklon alkoholu, ulivao je strah i roditeljima, koji su često uzimali u zaštitu svoju snahu.

Snežana je, navodno, više puta pokušavala da napusti Dejana, ali se na kraju, ipak, vraćala kući. On je često radio u inostranstvu molerske poslove, ali je, kako pričaju njegovi bliski prijatelji, uvek nastajao pakao kada bi se vratio kući. Sin mu je pomagao na poslu, a njegova objava na društvenim mrežama u kojoj se potresno oprašta od majke i nada se da će njen ubica završiti u paklu nikoga nije ostavila ravnodušnim.

KONTROLA

ZAŠTITNIK građana Zoran Pašalić je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Vranje i Ministarstva unutrašnjih poslova. On traži od Centra da ga u roku od 15 dana obavesti da li je bio upoznat sa situacijom u ovoj porodici, da li je bilo prijava za nasilje i da li je Centar preduzeo određene mere kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.

NA SASLUŠANJU KRIVIO MAJKU

Izvori iz istrage kažu kako je Dejan za sve što se desilo okrivio rođenu majku. Navodno je tvrdio da nije bio nasilan prema Snežani, već da je njegova majka to lažno prijavljivala. "Novosti" su razgovarale sa Rosandom Pavlović, dok joj je snaha još bila u bolnici i koja je o Snežani imala samo reči hvale, dok za sina nasilnika nije htela ni da čuje.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".