- Sada možemo reći da su ruske snage započele bitku za Donbas, za koju su se dugo pripremale - rekao je Zelenski u video obraćanju.

Šef kabineta ukrajinskog predsednika izjavio je u ponedeljak da je "počela druga faza rata", misleći na novi napad Rusije na istočnu Ukrajinu te ponovio tvrdnju visokog ukrajinskog bezbednosnog zvaničnika koji je rekao da je Rusija započela svoju novu ofanzivu u ponedeljak ujutro.

Foto: Tanjug/AP

 

 

O sledećoj fazi sukoba govorio je i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u izjavi za India Tudej. On je rekao da u Ukrajini počinje sledeća faza specijalne vojne operacije.

- Operacija na istoku Ukrajine ima za cilj potpuno oslobađanje Donjecke i Luganske Narodne Republike. Ova situacija će se nastaviti i sada počinje sledeća faza specijalne operacije - rekao je on.

Lavrov je dodao da bi sukob bio odavno rešen da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sarađivao u primeni Sporazuma iz Minska, a zatim je rekao da je Zapad izdao Zelenskog koristeći ga za napad protiv Rusije.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".