Radoš Bajić iza sebe ima blistavu karijera sa više od 100 glavnih i velikih uloga na filmu i televiziji.

Dobitnik je svih najznačajnijih profesionalnih i društvenih priznanja. Pored velikog broja uloga i autorskih projekata, publika najviše voli njegovu seriju "Selo gori, a baba se češlja".

Gotovo pola veka je u ljubavi sa suprugom Milenom, a najponosniji je na svoju decu, ćerku Jelenu i sina Nedeljka, i svoje četvoro unučadi: Sofiju, Lenku, Aleksandra i Filipa.

Foto: V. Danilov

 

 

Glumac voli i da kuva, te su "TV Novosti" 1991. godine pisale o receptu za pripremanje svinjskih krmenadli kome je on nadenuo posebno ime: "Kremenadle a la Radoš".

Za ovaj recept potrebno je: 

  • 1kg krmenadli 
  • malo krompira
  • šargarepa
  • crni luk 
  • karfiol
  • Kupus 
  • brašno 
  • 2 jaja
  • so i biber
  • sirće
  • ostalo povrće

    Foto:repint TV Novosti

     

     

Krmenadle spremate na ovaj način: 

Očistite krmenadle od masnoće i poređajte ih na dno posude. Dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada krmenadle omekšaju, dodajte sečeno povrće na komade i dolijte još vode.

Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Prelijte krmenadle jajima i stavite u rernu da se zapeku.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "TV Novostima" 1991. godine. *

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Radoš Bajić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".