Радош Бајић иза себе има блиставу каријера са више од 100 главних и великих улога на филму и телевизији.

Добитник је свих најзначајнијих професионалних и друштвених признања. Поред великог броја улога и ауторских пројеката, публика највише воли његову серију "Село гори, а баба се чешља".

Готово пола века је у љубави са супругом Миленом, а најпоноснији је на своју децу, ћерку Јелену и сина Недељка, и своје четворо унучади: Софију, Ленку, Александра и Филипа.

Фото: В. Данилов

 

 

Глумац воли и да кува, те су "ТВ Новости" 1991. године писале о рецепту за припремање свињских крменадли коме је он наденуо посебно име: "Кременадле а ла Радош".

За овај рецепт потребно је: 

  • 1кг крменадли 
  • мало кромпира
  • шаргарепа
  • црни лук 
  • карфиол
  • Купус 
  • брашно 
  • 2 јаја
  • со и бибер
  • сирће
  • остало поврће

    Фото:репинт ТВ Новости

     

     

Крменадле спремате на овај начин: 

Очистите крменадле од масноће и поређајте их на дно посуде. Динстајте их у води са сољу и бибером. Када крменадле омекшају, додајте сечено поврће на комаде и долијте још воде.

Додајте сирће и динстајте још мало. Када се кромпир скува, умутите два јаја са мало брашна. Прелијте крменадле јајима и ставите у рерну да се запеку.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "ТВ Новостима" 1991. године. *

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Радош Бајић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".