Vlada Rusije proširila je spisak neprijateljskih zemalja, u koji su sada uključene i Grčka, Danska, Slovenija, Hrvatska i Slovačka, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov ističe da će Rusija smanjiti nivo kontakta sa ovim zemljama.

- Spisak koji je utvrdila vlada nije konačan i može da se proširuje s obzirom na dalja neprijateljska dejstva država, usmerenih protiv ruskih predstavništava u inostranstvu - navedeno je u saopštenju Vlade Rusije, objavljenom na Telegram kanalu.

U saopštenju se navodi da Slovenija i Hrvatska neće moći da angažuju nove saradnike u svojim diplomatskim misijama i konzularnim odeljenjima.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ističe da je prirodno da stavljanje na listu neprijateljskih zemalja podrazumeva smanjenje nivoa kontakata. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Ovo je stvar vlade, vlada je ta koja donosi takvu odluku. I to je jednostavno povezano sa neprijateljskim ponašenjem tih država - rekao je Peskov komentarišući to što je Rusija proširila listu neprijateljskih država, prenosi TASS.


Vlada Rusije ažurirala je spisak država za koje tvrdi da preduzimaju neprijateljske akcije protiv ruskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".