Državljanin Srbije D. M. (49) uhapšen je u Italiji kada je prilikom redovne policijske kontrole pokušao da pobegne, a nakon toga napao je policijske službenike koji su pokušali da ga legitimišu.

Prilikom napada povređena su dvojica policajaca, koji su morali na bolničko lečenje.

- Prilikom redovne kontrole u Vićenci, policija je zaustavila Srbina koji je bio za volanom automobila, nakon čega su mu zatražili dokumenta - prenosi italijanski LaPiacaVeb i dodaje:

- Nakon što je predao dokumenata, državljanin Srbije bio je uznemiren i čudnog ponašanja, što je izazvalo sumnju kod policajca, pa su ga zamolili da se vrati do kola i pođe sa njima, kako bi u stanici utvrdili vladinost njegovog dokumenta.

Međutim, umesto da uđe u vozilo, D. M. se dao u beg pešaka, nakon čega je počela potera za njim.

Kada su ga policajci sustigli došlo je do fizičkog obračuna, kada je on nasrno na službena lica i izudarao ih pesnicama i nogama, da bi naposletku pokušao da otme oružje jednom od njih i da puca.

Na svu sreću, sprečen je u tom pokušaju.

Kada je priveden u policijsku stanicu ispostavilo se da je već bio hapšen i da je za njim raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog krađa - prenose italijanski mediji.

Daljom kontrolom utvrđeno je da u svom stanu Srbin skriva dva lica, takođe državljani naše zemlje, koja su ilegalno boravila u Italiji i kojima je, po pronalaženju, određen rok od sedam dana da napuste Italiju ili će posle toga biti proterani.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".