Grupa Legende osnovana je 1988. godine u Beogradu, kada su objavili i prvi album. Milinković je došao u bend već 1989. godine, a pre toga je bio devet godina u Beogradskoj operi.

Nakon 30 godina, posle dugogodišnje saradnje sa pomenutom grupom Milinković otpočinje samostalnu karijeru i napušta bend.

 

Foto: V. Danilov

 

 

Ivan se često nakon odlaska iz "Legendi" oglašavao u javnosti i govorio o onome što se dešavalo u njegovom privatnom životu nakon odlaska.

Ivan Milinković se trudi da svom sinu Filipu pruži sve ono što je i sam dobio u svojoj porodici. Obezbedio mu je bezbrižno detinjstvo, a danas ovaj mladi momak studira IT i svi kažu da je izuzetno lepo vaspitan.

Ivan je sina dobio u 40. godini, u drugom braku.

Foto: Anđela Stevanović

 

 

- U životu imaš neke planove, ali i život ima neke svoje. I sve on to poslaže, te kockice... - kaže nekadašnja zvezda grupe "Legende".

Sećajući se svog detinjstva, popularni pevač je, u razgovoru za Kurir, otkrio i da je za početak njegove muzičke karijere bio zaslužan otac koji ga je podstaknuo. Ipak, što je stariji, u sebi oseća majčin uticaj.

- Moj tata je umro mlad, dva meseca je falilo da napuni 57 godina, kancer ga je odneo. Tata je bio neko ko je u životu rizikovao, bio je od te vrste ljudi, a mama je gledala da ga malo prizemlji i, kako bih rekao, slojevitije je prilazila stvarima. Mama je bila neko ko je bio staloženiji i, vidim, s godinama, majka radi u meni, postajem staloženiji, misli su mi složenije i staloženije - ispričao je Ivan.

Foto: Anđela Stevanović

 

 

- Očevu smrt je majka teško podnela. "Gubitak bračnog partnera je jedan od najtežih gubitaka... Majka je bila relativno mlada i kasnije sam kroz razgovore sa njom shvatio koju je težinu ona nosila nakon tatine smrti. Imala je stres kako opstati... Kasnije smo i sestra i ja shvatili koliko je to uticalo na nju i da je to vrsta latentnog stresa. Život te kali na mnoge načine i ima mnogo izazova.

Majka, koju je Ivan zvao Lela iz milošte, nije živa već tri godine, umrla je na Svetog Savu 2019. godine.

- Htela je da umre u stanu, ali, zbog nege koja joj je bila potrebna, morala je da bude u bolnici - ispričao je Ivan.

Foto: V. Danilov

 

 

- Kum, koji je radio tamo, rekao mi je da ona polako odlazi. I otišao sam da je vidim, još jednom... Sećam se, januar, hladno... Stajem kraj njenog kreveta i puštam joj pesmu koju je ona jako volela, da se uz tu pesmu od nje oprostim. To je bilo nešto naše...

- Mama je mnogo volela Amaliju Rodrigez, ali sam joj pustio Terezu, pesmu "Moja prva i poslednja ljubavi". To je odnos sina i majke, onoga ko ti je podario i život i talenat. Tereza je, nekako, sinonim emocije, ono što ja nosim u sebi - završava Milinković.

BONUS GALERIJA: Iz albuma glumice Anite Mančić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".