Na osnovu do sada obrađenih glasova, u Severnoj Mitrovici, kandidatu Srpske liste Milan Radojeviću se predviđa više od 80 odsto glasova. U Ranilugu kandidatkinja Katarina Ristić Ilić je blizu stoprocentnog rezultata. Kandidat Dalibor Jevtić u opštini Štrpce očekuje rezultat veći od 53 odsto. Zoranu Todiću se očekuje više od 90 odsto. LJuljana Šubarić u Gračanici ubedljivo vodi sa oko 83 procenata. U Partešu je u vodstvu Dragan Petković sa više od 80 odsto. Srpska lista je zabeležila sa ovim kandidatima impresivan rezultat.

Na izborima za odbornike Skupštine opštine Severna Mitrovica Srpska lista je ostvarila nezabeležen rezultat od 100 odsto glasova.

Kurti izgubio Južnu Mitrovicu

Bedri Hamza, kandidat Demokratske partije za gradonačelnika Mitrovice i bivši ministar finansija privremenih institucija proglasio je pobedu na lokalnim izborima. Kurtijeva partija će najverovatnije izgubiti lokalne izbore u Južnoj Mitrovici.

Izlaznost na izborima ispod polovine

Prema poslednjim informacijama CIK-a je do 19 sati glasalo nešto manje od 43 odsto upisanih birača, a najveća izlaznost je bila u srpskim sredinama. Zvečan je zabeležio rekord sa nešto ispod 84 odsto, Leposavić je drugi sa 74 odsto, Severna Mitrovica sa oko 69 odsto i Zubin Potok sa oko 65 odsto.

Južno od Ibra, zabeleženo je oko 57 odsto u Štrpcu, manje od 55 odsto u Ranilugu, oko 50 odsto u Partešu i 43 odsto u Gračanici.

Prištinu čeka drugi krug

Kako se čini, glavni kandidati su Arben Vitia i Perparim Rama koji se očekuju da će ući u drugi krug. Ostali kandidati su daleko iza njih, za sada. Vitia je osvojio oko 36 odsto, a prati ga Rama sa oko 30 odsto.