Dušan Golumbovski, poznati srpski glumac, preminuo je na današnji dan 2016. godine u 74. godini života. rođen je 15. marta 1941. godine u Beogradu.

Foto: Jutjub printskrin/ DNEVNA DOZA DOMACIH FILMOVA

 

 

Pojavljivao se u više od 50 uloga u pozorištu i na televiziji, a glumom je počeo da se bavi sa samo deset godina.

– Za to što sam postao glumac najzaslužniji su moj učitelj Ilija Janković i jedna čistačica. Učitelj je u meni prepoznao glumačku sklonost i dao mi ulogu u predstavi, a neka čistačica je gledala tu predstavu i preporučila me čuvenom Bati Miladinoviću u Radio Beogradu. Desetak godina kasnije upisao sam glumačku akademiju, u klasi sa pokojnim Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić i Petrom Kraljem - rekao je svojevremeno poznati glumac.

Foto: Jutjub printskrin/Marko Savic

 

Glumac nije krio tragediju koja mu je obeležila život, otac mu je preminuo pre nego što se rodio, te je bio lišen očinsne figure koz život.

– Otac je umro novembra 1940. godine i ja sam, u stvari, posmrče. Moj otac Dragutin je bio razmaženi sin bogatog industrijalca, a majka Dušica Vasiljević poznata balerina. Iz priča znam da, kad je moj deda umro, njegovo četvoro dece, među kojima je bio i moj otac, podelili su njegovo bogatstvo. Otac je tada počeo da živi sladak život, prvi u Beogradu je kupio “Bentli” – prisetio se davno Dušan.

Dušan se svojevremeno borio sa bolsti zavisnosti alkohola, a godinama je bio u skladnom braku sa suprugom Mirjanom sa kojom ima ćerku Anu.

- Da se ponovo rodim, opet bih bio glumac! Uz svih sedam kora i sve teškoće, ne bih ništa menjao. Mislim da ne bih mogao ničim drugim da se bavim osim glumom. Svoj posao radio sam sa mnogo ljubavi. Kada vas jednom uhvati glumački virus, tu više leka nema - bio je iskren Golumbovski.

(Blic)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".