Joe Frasure Jr. je upucan u ponedeljak u Vajomingu i preminuo je sledećeg dana u bolnici.

Ovo je samo poslednje u nizu kontroverznih policijskih ubistava širom SAD. Šerifska kancelarija okruga Hamilton istražila je pucnjavu, ali je onda slučaj preuzeo okružni tužilac. Izveštaj okružnog medicinskog istražitelja potvrdio je da je smrt 28-godišnjaka posledica pucnjave u kojoj je učestvovala policija, izvestila je lokalna TV stanica VLVT5.

Policija kaže da ubijeni muškarac nije izvršavao naređenja.

Policija tvrdi da su policajci sumnjali da je provalnik, a porodica ubijenog kaže da je upravo čistio stan nakon bakine smrti. Policijski zvaničnici su najavili da će danas biti objavljen snimak događaja, a identitet policajaca koji su učestvovali još nije otkriven, piše Gardijan.

Policija je saopštila da su policajci odgovorili na poziv o mogućoj provali u kojoj su učestvovale dve do tri osobe, preneo je NBC njuz.

U pozivu policiji komšija je rekla da bi stan trebalo da bude prazan. Policija ističe da su policajci po dolasku na lice mesta uočili Frasurea i njegovog oca u zadnjem delu zgrade.

U policiji kažu da mladić nije poštovao naređenja, već je krenuo da beži od policajaca i kombijem napušta teren. Dodaju da su policajci pucali na kombi kada je ubijeni vozilom "skoro udario policajca". Najmanje jedan hitac pogodio je mladića u glavu. Hitno je prevezen u Medicinski centar Univerziteta u Sinsinatiju, gde je preminuo, prenosi Indeks.hr.

Osporavajući iskaz policije, njegova porodica je zatražila objavljivanje snimka događaja. DŽo Frasure stariji, otac ubijenog, odbacuje navode policije da je vozilo korišćeno da bi se ranjavali policajci.

- Hoću odgovore od njih... Želim puštanje snimka i svega - dodala je majka ubijenog.

Porodica ubijenog mladića protestovala je u sredu ispred policijske uprave Vajominga, pozivajući na pravdu i objavljivanje snimka.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Nezavisne)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".